Биди најдобар, можеме да бидеме

Добредојдовте во школата Oakleigh и Центарот за рани години

"Како раководител на школата Oakleigh и центарот за интервенции во раните години, јас сум страстен и посветен на секојдневните деца да им давам извонредни можности за учење и учење." Да бидеме најдоброто што можеме да бидеме "не е само мотото на училиштето, туку само суштината на работата на персоналот и нашата проширена мрежа на терапевти и професионалци се стремат кон секое дете и семејство.

Ние обезбедуваме секое дете да има индивидуализирана наставна програма која вклучува систем за комуникација и ги предизвикува да го постигнат својот максимален потенцијал. Нашата цел освен обезбедувањето силна основа за учење е да обезбедиме колку е можно поголема независност за да им помогнеме во животот на возрасните. Проширениот тим во училиштето тесно соработува со семејствата за да обезбеди континуитет на напредокот што го прави секое дете. Гордееме да одржуваме Ofsted 'Outstanding' награда заедно со наградата "Златна ѕвезда" за нашиот план за патување во училиштата. Oakleigh школа е посветена на обезбедување на најдобро можеме да секое дете и семејствата кои доаѓаат тука. "

Рут Хардинг
Директор во Oakleigh School

Локална понуда на Барнет

Помагање на децата и младите со посебни образовни потреби и / или хендикеп и нивните семејства ги наоѓаат информациите и поддршката што ја бараат.

ВЕСТИ И ИНФО

Кликнете на задебелен / подвлечен датум за да видите настан.

Погледнете го целиот календар овде
Договор Здрави училишта - Златна наградаOfsted НајдоброЛондон околија на БарнетSainsburys School Sports Silver - За обезбедување на нашите наставни програми, спортски и спортски клубови во рамките на училиштатаНасенSTAR Gold ниво - За извонредност во нашиот план за патување во училиште