Барања и информации

Слики и видеа на специјални настани во училиште
Ние навистина го цениме доаѓањето за поддршка и споделување на посебни активности како што се собранија, емисии и слично со вашето дете, но би побарале да фотографирате / снимате само на вашето дете, бидејќи некои деца немаат дозвола за користење надвор од училиштето нивните фотографии.

Исто така, бидете внимателни кога ставате фотографии / видео на социјалните медиуми, а вие може само да го направите тоа за вашето дете.


Облека и доброволни прилози
Ве молиме бидете сигурни дека облеката на вашето дете е јасно означена. Се обидуваме многу тешко да не измешаме облека, но тоа е навистина корисно ако се именувани. Би било корисно ако можете да испратите во двојки за вашето дете да носат како алтернатива на нивните отворени чевли, во случај да се навлажни или калливи на игралиштето. Благодарни сме за сите доброволни прилози за грицки, готвење, едукативни посети итн.


ужинка храна
Бидејќи сме дел од Шемата за овошје и зеленчук на училиштата, ние нудиме здрави можности за уживање на децата. Овошјето и зеленчукот може да се чистат за да се направат пијалаци / сокови, варени или јадени сурови. Ако сакате да обезбедиме одредена ужинка за вашето дете или сакате да испратите нешто, ве молиме разговарајте со ученикот на вашето дете. Ние исто така сме во состојба да понудиме млеко како опција за пијалок во училиште.


Ореви
Ве молиме да имате предвид дека немаме ореви во училиште за ниедно од децата, затоа ве молам бидете внимателни ако испраќате храна со ореви.


Домашни училишни дневници
Ве молам означете го полето покрај пораката за да знаеме дека е прочитано.


Испраќање на наставници
Иако ние сме многу среќни што родителите / негувателите се во контакт со наставниците преку е-пошта, ве молиме забележете дека повеќето наставници се во класа со полно работно време и имаат ограничено време за пристап до нивните пораки. Ако треба итно да разговарате со учителот на вашето дете или ако предметот притиска, ве молиме или запишете во домот на вашето дете / училишен дневник или оставете телефонска порака за нив кај училишната канцеларија.


Разговор за РазговорРазговор Разговор Разговор
Вашето дете има Разговор Разговор Разговор. Овие се за вас и вработените во класот на вашето дете едноставно да разговарате и да ги снимите до 10 секунди за да може вашето дете да ги сподели своите вести. Картичките се запишуваат / бришат (ве молиме користете го само пенкалото), плус постои јасен пластичен џеб за да вметнете свои слики.

Те молам, користете ги овие колку што е можно повеќе, и не заборавајте да го чувате во вреќата на вашето дете, за да може да снимате пораки за дома. Ова е во прилог на домашниот / училишниот дневник на вашето дете.


Пливање влошки
Имаме снабдувач за влошки за деца кои треба да ги носат во базенот за хидротерапија, или во јавни базени кога пливаат. Ако сакате да нарачате една за употреба надвор од училиштето, ве молиме контактирајте го Алисон Рис во училиштето. Ако на вашето дете му треба плоча за пливање, ќе добиете писмо со барање за плаќање за него.

Наместо вашето дете да ја пропушти својата хидротерапија или сесија за пливање, ако имаме резервно од кое друго дете пораснало, ќе го користиме за вашето дете. Ве молиме да ни кажете дали би сакале НЕ да го сториме тоа.


Паркинг
Првиот паркинг на крајот од нашата патека припаѓа на Медицинската пракса, а просторите се само за нивниот персонал. Паркирањето во нашиот паркинг продолжува да биде многу ограничено. Има места за родителите / негувателите да ги напуштаат своите деца, но да не останат долгорочни за состаноци итн. Би сакале да ве поттикнеме да ги тргнете Вашите возила надвор од локацијата што е можно побрзо.


Главна посета на говорот и јазичната терапија
Нашите говорни и јазични терапевти сакаат да патуваат дома за време на училишните одмори, за да ве поддржат во поставувањето програми што ќе ги користите дома. Ако сакате еден од нив да ве контактира за ова, ве молиме замолете го наставникот на вашето дете да ги пренесе вашите податоци или да ги повика на 020 8361 1993.